2024. április 20. 12:37

KezdőlapWRCA defektek is belefértek Ingramnak 

A defektek is belefértek Ingramnak 

-

Chris Ingram megszerezte első WRC2-es dobogós eredményét, valamint első futamgyőzelmét a WRC2 junior bajnokságban a Portugál Rallyn, annak ellenére is, hogy több defektet is szerzett a versenyen. 

A 2019-es Rally Európa-bajnok, Chris Ingram idei szezonját egy negyedik helyezéssel kezdte a Monte-Carlo Rallyn, a WRC2 junior bajnokságban miután váltóproblémák hátráltatták. 

Ezt követően a Svéd Rallyt kihagyta, majd Horvátországban harmadik lett gumi problémái ellenére is. 

A szezon harmadik versenyén, Portugáliában ugyancsak voltak hátráltató tényezők a brit versenyzőnél, hiszen pénteken és szombaton is defektet szedett össze, de ennek ellenére is megszerezte első győzelmét a sorozatban, valamint a WRC2-ben is az első dobogós eredményét, a harmadik helyen zárva Yohan Rossel és Kajetan Kajetanowicz mögött. 

A 30 évnél fiatalabb versenyzők bajnokságában Miko Marczyk a horvát ötödik hely után lett második, azonban a lengyel versenyzőt is defekt hátráltatta, így végül 1 perc 14,7 másodperccel maradt el Ingramtól. 

Nagyszerűen indult azonban a WRC2 Junior bajnokság a paraguayi Fabrizio Zaldivarnak, aki első futamán azonnal a harmadik helyet szerezte meg, annak ellenére, hogy a Portugál Rally 13. szakaszán kiállni kényszerült és csak vasárnap tudott visszatérni. 

A bajnokságban Chris Ingram győzelmével átvette a vezetést és 7 ponttal előzi meg a most hatodik helyen záró cseh Erik Caist, valamint 16 ponttal a most a bajnokságba nem nevező orosz Nikolay Gryazint. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss