2024. április 25. 01:33

KezdőlapWRCPajari vezet, de László Zoltán is nagyon jól áll 

Pajari vezet, de László Zoltán is nagyon jól áll 

-

A junior világbajnoki cím védője, Sami Pajari egyaránt nyerni tudott a WERC3-ban, valamint a Junior WRC mezőnyében a Portugál Rallyn. A finn nagy előnnyel győzött, de ennek ellenére nem érezte könnyűnek a versenyt. 

Sami Pajari a Portugál Rally péntek déli szervizpark helyetti gumicsere zónáig még a harmadik helyen állta WRC3-ban, míg a Junior WRC mezőnyében a negyedik helyen egy defektet követően. Az első napot ennek ellenére már az első helyen zárta, miután legfőbb riválisai mind bajba kerültek a leromlott péntek délutáni pályákon. 

A finn versenyző első helyét kívülről nézve könnyedén tartotta meg a WRC3-ban és a Junior WRC mezőnyben is. 

A 20 éves finn azonban nem érezte könnyűnek a győzelem megszerzését. 

“Nagyon kemény verseny volt – mondta. – Még most az utolsó szakaszon is sikerült megütni az autót. Egy nagyon nehéz versenyen sikerült nyerni és a bajnokságokban most egész jól állunk. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.” 

Pajari a WRC3-ban és a Junior WRC mezőnyében is Lauri Joona előtt tudott nyerni 5:40,2 perc előnnyel. 

Amíg a WRC3-ban Pajari 19 pontra növelte előnyét Joona előtt, addig a JWRC pontversenyét továbbra is Jon Armstrong vezeti, előnye pedig csak 1 pont Joona és 11 pont Pajari előtt. 

A Horvát Rally WRC3-as mezőnyében nyerő László Zoltán a pontverseny hatodik helyén áll, és bár Pajari 37, Joona pedig 18 ponttal előzi meg az élen állva, addig a harmadik helyen álló Enrico Brazzoli csupán 8 ponttal előzi meg a magyar fordost, akinek továbbra is komoly esélye van az év végi dobogó megszerzésére. 

Friss