2024. április 23. 22:10

KezdőlapWRCSuninen sokkoló balesete után Rossel a WRC2 élén 

Suninen sokkoló balesete után Rossel a WRC2 élén 

-

Teemu Suninen kényelmes előnyből indulhatott a Portugál Rally Power Stage szakaszán a WRC2 élén állva, azonban sokkoló hibát követett el, amivel Yohan Rosselnek ajándékozta a győzelmet. 

Teemu Suninen a Portugál Rally pénteki utolsó előtti szakaszán vette át a vezetést Andreas Mikkelsentől a WRC2-ben, amikor a norvég versenyző motorhiba miatt kiállni kényszerült. 

A Hyundai WRC2-es csapatában idei első versenyén induló finn versenyző a verseny utolsó előtti szakaszáig 57,4 másodpercre növelte előnyét Yohan Rossel előtt. 

Suninen azonban a kényelmes előny ellenére is hibázott a Power Stage-n, kicsúszott és kiállni kényszerült a versenyből, így Rosselnek ajándékozva a győzelmet. 

“Ez Teemu szégyene, sajnálom, ami vele történt – mondta Yohan Rossel a WRC hivatalos oldalának a verseny végén. – Őszintén szólva már a második hely is jó lett volna nekünk, de így nyerni tudtunk. Azt hiszem, Szardíniára sokat kell dolgozni az autón és nekem is javulnom kell, de a csapat motivált és ez a győzelem nagyszerű a bajnokság szempontjából.” 

A WRC2-ben végül Kajetan Kajetanowicz zárt a második és Chris Ingram a harmadik helyen. 

A bajnokságban Rossel idei második sikerével átvette a vezetést az ugyancsak két győzelemmel álló Andreas Mikkelsentől és előny 10 pont a bajnoki címvédő előtt. 

A bajnokság harmadik helyén pedig Kajto áll 23 pont hátránnyal. 

Friss