2024. március 28. 11:35

KezdőlapWRCKenyában jön a harmadik csata Loeb és Ogier között

Kenyában jön a harmadik csata Loeb és Ogier között

-

Sébastien Loeb indulása is megerősítésre került a Szafari Rallyn, nem sokkal később, mint, hogy a Toyota megerősítette Ogier részvételét.

A rallysport történelem két legsikeresebb versenyzője, Sébastien Loeb és Sébastien Ogier harmadik összecsapására készül a kenyai Szafari Rallyn, miután a Monte-Carlo Rallyn az M-Sport versenyzője tudott nyerni, majd Portugáliában sok probléma után csak a Toyota versenyzője ért célba.

Nem sokkal a Portugál Rally után a Toyota megerősítette, hogy Kenyában rajthoz áll a nyolcszoros világbajnok, majd ma az M-Sport is bejelentette Loeb indulását.

Ogier amíg tavaly indult csak először Kenyában, és két percnél is nagyobb hátrányból végül megszerezte a győzelmet, addig Loeb 2002-ben indult a Szafari Rallyn és a Citroen versenyzőjeként az ötödik helyen zárt Colin McRae, Harri Rovanpera, Thomas Radström és Markko Martin után.

“Jó volt látni, hogy Portugáliában nagyon versenyképes volt a Ford Puma – mondta Sébastien Loeb, aki négy szakasz után még vezetni tudott a szezon első murvás futamán. – Kenya azonban egészzen más lesz, mert nem ismerem a verseny jelenlegi verzióját. A szakaszokról már láttam videókat és nagyon különböznek egymástól, de mindegyik tele van hatalmas sziklákkal.”

Amíg a tavalyi Szafari Rally 315,26 km volt, míg az idei 363,56 km versenytávval rendelkezik, addig Loebnek még 1010,8 km-es versenyen sikerült célba érnie, igaz ebből a távból végül 74,75 km etap lett.

“Amikor utoljára indultam Kenyában, még teljesen más volt a formátum. A leghosszabb pálya 120 km-es volt, és minden versenyautó felett ment egy helikopter is, mely figyelmeztette a versenyzőket a vadakról. Most inkább hasonlít a verseny egy mai modern rallyhoz, melyet könnyebb teljesíteni, a mostani pályákról azonban nincs tapasztalatom. Ez pedig nem könnyíti meg a dolgom, de nagyon boldog vagyok, hogy indulhatok.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss