back to top
2024. május 08. 02:43

KezdőlapWRCHihetetlen, de igaz! Fourmaux Szardínián debütál 

Hihetetlen, de igaz! Fourmaux Szardínián debütál 

-

Az M-Sport francia versenyzője, Adrien Fourmaux első pontjait megszerezve várhatja a Szardínia Rallyt, ahol először fog a WRC top kategóriájában indulni. 

A francia Adrien Fourmaux azt követően, hogy a Monte-Carló Rallyn, a Svéd Rallyn és a Horvát Rallyn is kiesett, a Portugál Rallyn sikerült a kilencedik helyet és a vele járó első pontokat is megszereznie idén. 

A következő versenyre, a Szardínia Rallyra így jobb nagyobb önbizalommal érkezhet, amire szüksége is van, hiszen az olasz versenyen még sosem indult a Rally Világbajnokság top kategóriájában. 

“Nagyon boldogan megyek Szardíniára, ahol negyedszer állok rajthoz, de először fogok a Rally Világbajnokság csúcs kategóriájában indulni – mondta a 27 éves M-Sport pilóta. – Elég nagy kihívás lesz a verseny, de a Portugáliában szerzett tapasztalatokkal érkezhetünk Olaszországba. Az első murvás versenyen nagyon jó érzés volt a Ford Puma Rally1-ben ülni. Reméljük, hogy az előzőnél jobb eredménnyel zárunk és szerzünk ismét néhány pontot. Bízunk benne, hogy az időjárás is kegyes lesz a versenyhez.” 

Adrien Fourmaux 2019-ben indult először Szardínián egy R2-es Forddal, amivel az RC4-es kategória 11. helyén zárt. Egy évvel később már az M-Sport csapatával indult Rally2-es Forddal, de a célba érés műszaki hiba miatt nem sikerült, míg tavaly a WRC2 hatodik helyén zárt. 

A Szardínia Rallyn összesen 21 szakaszt és 307,91 km versenytávot kell teljesíteniük a versenyzőknek. 

Friss