2024. április 20. 16:49

KezdőlapWRCGreensmith teszt nélkül is a maximumra törekszik 

Greensmith teszt nélkül is a maximumra törekszik 

-

Gus Greensmith a nem jól sikerült Portugál Rally után érkezik a Szardínia Rallyra, ahol verseny előtti tesztelés nélkül is szeretne javítani a szezon első murvás versenyén elért eredményen. 

Az M-Sport angol pilótája, Gus Greensmith számára nagyon jól indult a szezon, hiszen a Monte-Carlo Rallyn és Svédországban is az ötödik helyen zárt, amivel a bajnokság negyedik helyét foglalta el. Az M-Sport versenyzője azonban a folytatásban Horvátországban és Portugáliában is pont nélkül maradt így a nyolcadik helyre csúszott a pontversenyben is. 

Az angol pilóta abban bízik, hogy Szardínián ismét a sikeresebb útra tud lépni. 

“Nagyon gyorsan követi Portugáliát Szardínia – mondta a fordos pilóta.  Az olasz verseny hasonló, mint a portugál, csak durvábbak a szakaszok és jóval melegebb van. A siker érdekében mindennek jól kell működnie, az autó jól van beállítva, tesztelni nem fogunk a verseny előtt, de nem ez jelenti a legnagyobb problémát. Bízom benne, hogy jó hétvégénk lesz és egy jó eredménnyel tudunk zárni.” 

A 25 éves pilóta korábban háromszor indult már Szardínián, de mind a háromszor szuperrallyznia kellett. Idén az első napi hetedik rajthelyét akár jobb pozícióra is válthatja. 

A Szardínia Rallyn összesen 21 szakaszt és 307,91 km versenytávot kell teljesíteniük a versenyzőknek.  


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss