2024. április 25. 18:29

KezdőlapWRCHyundai: Suninen teljesítette a célt 

Hyundai: Suninen teljesítette a célt 

-

Teemu Suninen a Portugál Rally utolsó szakaszán esett ki magabiztosan vezetve a WRC2-t, ennek ellenére azonban a Hyundai Motorsport szerint teljesítette a célt. 

Teemu Suninen a Portugál Rally utolsó szakaszát 57,4 másodperc előnnyel várhatta Yohann Rossel előtt, azonban a győzelmet már nem tudta megszerezni a WRC2-ben, miután a Power Stage-en kicsúszott és kiesett. 

A győzelmet így végül a francia rivális szerezte meg és a bajnokság élére állt sorozatban szerzett két győzelmével. 

Julien Moncet a kiesés ellenére nem haragszik a finn versenyzőre, sőt szerinte Suninen teljesítette a célt. 

“Az elsődleges célunk az volt, hogy megmutassuk a Hyundai i20 N Rally2 teljesítményét – mondta a Hyundai Motorsport csapatvezető-helyettese a Dirtfishnek. – Ezt sikerült is megmutatni. Szerintem nagyon következetesen sikerült vezetnie Teemunak, és a mutatott teljesítményt nagyon pozitív volt látni nekünk, valamint az ügyfeleinknek is. Kár volt azonban az utolsó szakaszon tönkre tenni az addig elért eredményeket, ott már igazából nem tudtunk mit nyerni.” 

Suninen csapattársaként a WRC2-ben indult Portugáliában Oliver Solberg is, aki nagyon sok probléma ellenére is tudott három szakaszt nyerni. 

“A tempó meg van, de sokat kell még dolgoznunk, hogy következetesen tudjunk versenyezni – mondta Oliver Solberg. – Andreas Mikkelsen nagyon gyors volt a versenye, és ha nincs a motorproblémája, akkor nyerhetett volna. Szerintem reálisan kell néznünk a szereplésünket, és még többet kell dolgoznunk. Ugyanakkor a csapat nagyon jó munkát végzett, ami az utolsó szakaszon történt, az benne van a pakliban. Én sosem tudtam a győzelemért harcolni ezúttal, de legalább tudtam pár szakaszt nyerni.” 

Forrás:dirtfish.com

Friss