2024. április 24. 01:08

KezdőlapWRCLappi megismételné 2018-as eredményét

Lappi megismételné 2018-as eredményét

-

Esapekka Lappi a Horvát Rally után ismét visszatér a Toyota Gazoo Racing csapatához, hogy a harmadik Yaris Rally1-gyel debütáljon murván is a Szardínia Rallyn. 

Esapekka Lappi idei harmadik versenyére készül, és az első murvásra a Rally1-es Toyota GR Yaris-szal. A finn versenyző a 2022-es Rally Világbajnokságot Svédországban kezdte, ahol azonnal a harmadik helyet szerezte meg, a havas verseny után azonban a horvát aszfalton hibázott és nem sikerült pontot szereznie. 

A javításra a Szardínia Rallyn lesz módja, ahol először fogja a Rally1-es autót murván vezetni.

“Portugáliában nagyon jó volt látni a Rally1-es autó teljesítményét, ezért én is izgatottan várom, hogy ezen a felületen is kipróbáljam – mondta a finn versenyző. – Eddig kevesebb időt töltöttem murván az autóban, mint a többiek, de az érzés így is jó volt. Szardínián mindig szerettem versenyezni, mert nagyszerű hely és nagyon jó az időjárás is. A pénteki rajthelyünk nagyon jó lesz, ezért bízom benne, hogy a legjobb négyben, vagy akár ismét dobogón tudok zárni.” 

A 31 éves pilóta hetedszer indul az olasz sziget világbajnoki versenyén és 2018-ban már a harmadik helyen tudott zárni a Toyota Rally WRC-vel, míg egy évvel korábban a negyedik helyen ért célba. 

Lappi az idei verseny első napján a kilencedik helyről rajtolhat, így jóval tisztább pályán tud vezetni, mint riválisai. 

A Szardínia Rallyn összesen 21 szakaszt és 307,91 km versenytávot kell teljesíteniük a versenyzőknek. 

Friss