2024. április 26. 11:06

KezdőlapWRCNeuville: Cél a harmadik győzelem! 

Neuville: Cél a harmadik győzelem! 

-

Thierry Neuville számára nem jól alakult a Rally Világbajnokság első murvás versenye Portugáliában, de a belga pilóta fogadkozik, Szardíniára nyerni megy. 

Thierry Neuville a problémákkal teli Monte-Carlo Rallyn elért hatodik hely után Svédországban és Horvátországban is a dobogón zárt, azonban Portugáliában ismét több problémával küzdve csak az ötödik helyet szerezte meg. Ennek ellenére továbbra is a pontverseny második helyén áll, amit Szardínián szeretne egy harmadik győzelemmel megerősíteni. 

“A korábbi két győzelem mutatja, hogy a Szardínia Rallyt mennyire élvezem – mondta a Hyundai versenyzője. – Olaszországban a Hyundai autói mindig erős teljesítményt tudtak nyújtani, ezért hasonlóban bízunk idén is. Szardínián bármi előfordulhat, a nagy meleg az autónak és versenyzőnek is nehéz, de akár eső is előfordulhat. Ez tipikusan egy olyan verseny, ahol minden nap komoly megerőltetést jelent, korán kezdünk és későn zárunk. A keskeny és kanyarokkal teli pályákon nincs helye hibának, ezért nagyon koncentrálni kell. A tapadás nagyon jó lehet, különösen a pályák második teljesítésénél, de a szakaszok nagyon durvákká válhatnak.” 

A 34 éves belga versenyző korábban 11 alkalommal indult már a Szardínia Rallyn, ahol 2016-ban Jari-Matti Latvala, 2018-ban pedig Sébastien Ogier előtt tudott nyerni, de 2013-ban a Forddal, 2015-ben 2017-ben, 2020-ban és 2021-ben pedig a Hyundaijal tudott dobogón zárni. 

A Szardínia Rallyn összesen 21 szakaszt és 307,91 km versenytávot kell teljesíteniük a versenyzőknek.  

Friss