2024. április 20. 13:01

KezdőlapWRCRovanpera az egyik legproblémásabb versenyén is megmutatná

Rovanpera az egyik legproblémásabb versenyén is megmutatná

-

Az idén kirobbanó formában lévő Kalle Rovanpera Szardínián még kevés sikert tudott elérni, amin idén javítana. 

Kalle Rovanpera elképesztő teljesítményt mutatott a Rally Világbajnokság első négy versenyén, hiszen a Monte-Carlo Rally negyedik helyét követően sorozatban tudott nyerni a svéd hóban, a horvát aszfalton és a portugál murvás szakaszokon is. 

A 21 éves versenyző teljesítménye a bajnokság állásán is meglátszik, hiszen négy futam után 46 pont előnnyel rendelkezik Thierry Neuville előtt. 

A finn toyotás azonban a hétvégén az eddig igencsak mumusnak számító Szardínia Rallyn indul, ahol szeretne javítani eddigi statisztikáján. 

“Szardínia nagyon kemény versenyt ígér, ahol korábban sok problémám volt – mondta a fiatal versenyző. – Tavaly ugyancsak voltak még problémák ezen a versenyen, de már jobban éreztem magam a szakaszokon. Remélhetőleg idén még inkább tudom élvezni a pályákat és gyorsaságunkkal sem lesz probléma.

Ha idén is száraz és meleg lesz az időjárás, akkor az első napon elsőként indulva nehezebb dolgunk lehet, mint Portugáliában, de ezúttal is a lehető legjobb munkát szeretnénk végezni. Úgy indulhatunk Olaszországban, hogy tudjuk milyen jó teljesítményre képes az autó murván, és bár mindig jobbá szeretnénk tenni, már a kiindulás is nagyon jó pozíció.” 

Kalle Rovanpera még 2019-ben indult először Szardínián és akkor nyerni tudott Skoda Fabia Rally2 evóval a WRC2 Pro mezőnyben, egy évvel később azonban a Toyota yaris WRC-vel már balesetet szenvedett, tavaly pedig szuperraly miatt csak a 25. helyen ért célba. 

A Szardínia Rallyn összesen 21 szakaszt és 307,91 km versenytávot kell teljesíteniük a versenyzőknek, száraz és 35 fokos időjárás mellett. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss