2024. április 25. 05:35

KezdőlapWRCLászló Zoltán második lett Szardínián és a WRC3-ban is

László Zoltán második lett Szardínián és a WRC3-ban is

-

László Zoltán és Kürti Tamás a Horváth Rally győzelme után a Szardínia Rallyn a második helyet szerezte meg a WRC3-ban, így holtversenyben a 2. helyet foglalják el a bajnokságban. 

A Szardínia Rally versenytempóval megtett szakaszainál már csak a WRC3 mezőnye volt kisebb, hiszen csupán a cseh Jan Cerny, a paraguayi Diego Dominguez jr, az olasz Enrico Brazzoli és a magyar László Zoltán állt rajthoz. 

Az olasz versenyen bár eredetileg 21 szakaszt kellett volna teljesíteni a mezőnynek, azonban ezek többsége etap lett a Rally1-es és WRC2-es versenyzők mögött indulóknak. 

A csütörtök esti és pénteki kilenc szakaszból csupán négyet tudott a WRC3 mezőnye teljesíteni, az ötödik szakasz a rossz rádiós kapcsolat, a hatodik egy kigyulladt autó és annak mentése, a hetedik szakasz pedig Yohan Rossel balesete miatt lett etap. A nap utolsó két szakaszát pedig mindenki számára törölték. 

A szombati nyolc szakaszból ötöt teljesíthettek a WRC3-as indulók versenytempóban. A nap harmadik szakaszát Georg Linammae balesete, az ötödik szakasz Erik Cais kigyulladt autója miatt lett etap, de a szombati első szakaszt is törölték. 

Végül összesen 13 szakaszon harcolhattak a Rally3-as Fordokat irányító versenyzők, ami alapján a várakozásnak megfelelően Jan Cerny szerezte meg a győzelmet hat perc előnnyel László Zoltán előtt. 

Dominguez és Brazzoli pedig egyaránt kiestek. 

László Zoltán és Kürti Tamás így újabb sikeres versenyen vannak túl, amivel a WRC3-as pontvadászatban is igen jól állnak. 

Számításaink szerint bajnokságot továbbra is Sami Pajari vezet, mögötte azonban négyen is egy győzelmet és egy második szereztek, ők pedig Lauri Joona, Jan Cerny, valamint László Zoltán, akik 19 pontos hátránnyal állnak. 

László Zoltánék a Szafari Rallyt kihagyják így legközelebb talán az Észt Rallyn állnak rajthoz. 

Friss