2024. április 24. 19:08

KezdőlapWRCTanak: Nagyot fordult a világ két hét alatt 

Tanak: Nagyot fordult a világ két hét alatt 

-

Amíg a Portugál Rallyn sokat küzdött Ott Tanak, addig a Szardínia Rallyn a vártnál is könnyebben tudta megszerezni a győzelmet és 2021 februárja után ismét a dobogó legmagasabb fokára állhatott. 

“Két hét alatt nagyot fordult a világ, mert Portugália nagyon küzdelmes és frusztráló volt – mondta Ott Tanak a Szardínia Rallyt követő sajtótájékoztatón. – Szerencsére az elmúlt két hétben tudtunk egy napot tesztelni, ahol nagyon jó fejlesztést sikerült végrehajtani. Szardínia előtt jóval magabiztosabb voltam az autóban, ami után a versenyen is könnyebb volt vezetni. A pénteki szakaszokon még bármi előfordulhatott volna, de szombattól minden jól működött. Végül nagyon jó hétvégét zártunk.” 

A 2019-es rally világbajnok az utolsó napon tudta, csak ő tudja elveszteni a versenyt. 

“Évekkel ezelőtt történt, hogy vasárnap reggel nagyon ideges voltam és a baj is megtörtént. Most vasárnap reggel azonban tudtam, hogy csak én veszthetem el a versenyt, ezért igyekeztem nagyon jó teljesítményt nyújtani a magam részéről. A többi pedig már magától ment, és egy kis szerencsénk is volt a hétvégén.” 

Szardínia után Thierry Neuville mögé, a harmadik helyre lépett a bajnokságban Tanak, ami jó a Hyundainak is a gyártók bajnoksága szempontjából. 

“Azt gondolom, hogy az, hogy ketten állunk a dobogón, jóval nagyobb motiváció a csapat számára is, mint egy bajnoki cím megszerzése. Harcolni szeretnénk a bajnoki címért, de ehhez az autónak is partnernek kell lennie. Továbbra is sok dolgunk van, mert még nem állunk ott, ahol szeretnénk. A gyárban hosszú órákon át zajlik a munka és egy győzelem komoly motiváció a számukra is.” 

Tanak szerint a következő Szafari Rally még nagyobb kihívást jelent majd. 

“Kenyában ismét nagyon nehéz verseny vár mindenkire. A tavalyi versenyünk ott extrém nagy kihívást jelentett. Ha azt mondjuk, hogy Szardínia tele van meglepetésekkel, akkor ez duplán igaz a Szafari Rallyra. Nagyon fontos lesz, hogy célba érjünk Kenyában és az autók bírják a terhelést. Most azonban pihennünk kell, mert nagyon meleg és megerőltető hétvégén vagyunk túl.” 

Forrás:fia.com

Friss