2024. április 18. 22:09

KezdőlapWRCA Hyundai már reggel héttől keményen dolgozik

A Hyundai már reggel héttől keményen dolgozik

-

A Hyundai első idei győzelmét aratta a Szardínia Rallyn Ott Tanak révén, ráadásul Dani Sordo a harmadik helyezéssel tette teljessé a koreai gyártó örömét, amivel közelebb került a Toyotához a gyártók bajnokságában. 

“Nagyszerű eredményt sikerült elérnünk a hétvégén – mondta Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese. – Ez nagy siker Ott Tanaknak és a márkának is. Úgy is mondhatnám, ezzel az eredménnyel visszatértünk a gyártók bajnokságába. Ez a siker egy olyan lökést ad a csapatnak, amire már nagy szükségünk volt. Ugyanakkor tudjuk, hogy még nagyon sok munka vár ránk és semmi sem tökéletes még. Most azonban élvezzük a sikert és kicsit ünneplünk. Holnap visszatérünk a gyárba és fejlesztjük tovább az autót.” 

És, hogy mely területen kell még a Hyundai i20 N Rally1-et fejleszteni? 

“Gyakorlatilag minden részét elmondhatnám. Minden szinten fejlődnünk kell még. A legfontosabb az általános megbízhatóság javítása. Mindenki jól tudja, hogy milyen kemény a rallysport, ahhoz pedig, hogy eredményt érjünk el, először célba kell érni. Dolgoznunk kell az alvázon is. Mindezek ellenére Szardínián az egész hétvégén versenyképesek voltunk. Azonban az, hogy legközelebb mikor leszünk ilyen erősek, csak rajtunk múlik.” 

A győzelem után azonban az ünnepre is marad idő. 

“Tavaly év közepe óta nagyon keményen dolgozott a csapat. Aztán a Monte-Carlo Rallyn minden rosszul alakult. Az a hétvége borzalmas volt, és utána mindenki erőt megfeszítve dolgozott. Éppen ezért úgy gondolom, most megérdemeljük ezt az eredményt. Tehát éjfélig ünneplünk, majd utána újra keményen dolgozunk. Azt, hiszem reggel 7 órakor indul az első gép…” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss