2024. március 29. 10:54

KezdőlapWRCEvans: Eddig nehéz volt, most pedig nagyon nehéz 

Evans: Eddig nehéz volt, most pedig nagyon nehéz 

-

Úgy tűnik, 2022 nem Elfyn Evans éve lesz a Rally Világbajnokságon, miután Szardínián is komoly problémái adódtak. 

Elfyn Evans az eddigi öt Rally Világbajnoki futam során csupán csak Portugáliában szerepelt igen jól, ahol második lett Kalle Rovanpera mögött, a többi négy versenyen pedig mindig volt valami problémája. 

Nem maradt ki a gondokkal teli versenyek közül Szardínia Rally sem, ahol már a negyedik szakaszon technikai problémája volt. 

A sok negatívum mellett azonban a walesi toyotás képes volt Olaszországban a pozitívumot is meglátni. 

“Amikor nem volt problémánk, akkor jó tempót tudtunk diktálni – mondta Evans a Dirtfishnek.  Ez mindenképp pozitív, de tény, hogy ismét alig szereztünk pontot. Ugyanezt el lehetne mondani szinte minden versenyre az idén, kivéve Horvátországot, ahol a tempót nem találtuk.” 

Evans öt versenyt követően már 81 pontos hátrányban van a bajnokság hatodik helyén csapattársa, Kalle Rovanpera mögött.  

“Nem néztem a ponthátrányt, de minden bizonnyal elég nagy. Úgy is mondhatnám, hogy eddig is nehéz lett volna behozni a lemaradást, most pedig nagyon nehéz. Gyakorlatilag lehetetlen a küldetés, de ez nem változtat azon, hogy miként készülünk egy versenyre és ott miként dolgozunk. Eddig is a maximumra törekedtünk és ez most is így van. Továbbra is keményen dolgozunk magunkért, és a csapatért is.”  


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss