2024. április 20. 15:32

KezdőlapWRCPajari Rally2-es autóval indulna hazai versenyén 

Pajari Rally2-es autóval indulna hazai versenyén 

-

Sami Pajari tavaly junior világbajnok lett, majd a Szardínia Rallyn már a WRC2-ben is debütálni tudott, hamarosan pedig hazai vb futamán is megmutathatja gyorsaságát a WRC2-ben.  

Sami Pajari idén már négy rally világbajnoki futamon, Monte-Carlóban, Svédországban, Horvátországban, valamint Portugáliában is rajthoz állta WRC3-as, illetve Junior WRC mezőnyben. A finn versenyző a WRC3-ban vezet i is a ponttáblázatot, míg a Junior WRC Jon Armstrong és Lauri Joona mögött a harmadik helyen áll. 

Idén azonban már nemcsak a Rally3-as Forddal, de Rally2-essel is versenyzett, először egy finn bajnokin lett negyedik, majd a Szardínia Rallyn a WRC2 ötödik helyén debütált a sorozatban. 

A 20 éves finn versenyző tavalyi junior vb címe mellett idén akár Rally2-es autó mellett is dönthetett volna, azonban ő szeretné megvédeni junior címét. A JWRC azonban csak öt futamos, így azon kívül is lehetősége van indulni további WRC futamokon, vagy más futamokon. 

“Elég izgalmas volt a Szardínia Rally – mondta Pajari a Dirtfishnek. – Sok tanulni valóm volt, de ezzel a lehetőséggel egy álmom is valóra vált. Nagyon élveztem a versenyt és a tanulás mellett próbáltam magamból is kihozni a maximumot. Szerintem ez jól sikerült, így elégedett vagyok azzal a hétvégével.” 

Sami Pajari az észt, majd a finn vb futamon indul legközelebb. 

“Észtországban visszatérek a junior WRC mezőnyébe, majd szeretnék olyan versenyeken is indulni, mely nincs a JWRC naptárában. Jó lenne Finnországban is a WRC2-ben indulni, de egyelőre nem lett végleges semmi. Idén is a WRC3 és a JWRC a prioritás, de ha van lehetőségem, hogy a Rally2-es autóba is beüljek, akkor azzal élni szeretnék.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss