szerda, szeptember 28, 2022
KezdőlapWRCA kanyar, mely még mindig kísérti Katsutát 

A kanyar, mely még mindig kísérti Katsutát 

-

- Hirdetés -

Takamoto Katsuta két évvel ezelőtt nagy esést mutatott be a Szardínia Rallyn, majd tavaly a negyedik idén pedig a hatodik lett. A japán pilóta bevallotta, csak azt a kanyart spórolta el idén, melyen korábban a balesete volt. 

A japán toyotás Takamoto Katsuta 2020-ban már egy első napi kicsúszást követően a 30. helyen állt a Szardínia Rallyn, amikor az utolsó nap második, Sassari – Argentiera szakaszán nagyot esett. 

- Hirdetés -

Ez a szakasz tavaly kimaradt, míg idén a Power Stage szakasza volt, Takamoto Katsuta azonban bevallotta idén elspórolta azt a pályát.

- Hirdetés -

“Őszintén mondom, hogy abban a kanyarban, ahol a balesetem volt, nagyon lelassítottam – mondta a japán toyotás a WRC hivatalos oldalának. – Ugyanakkor, ha harcoltam volna még valakivel, akkor nem vettem volna el a gázt. Idén azonban nem kellett kockáztatnom, mert nem volt senki a közelemben, ezért csak teljesíteni szerettem volna a pályát.” 

A japán versenyző végül a hatodik helyen zárt Szardínián, miután szombaton egy vízátfolyáson átkelve megsértette a Yaris Rally1 hűtőjét, és ezt követően nagyon kellett vigyáznia, hogy ne üsse meg a pályákon. 

A 29 éves Takamoto Katsuta öt versenyt követően a bajnokság ötödik helyén állva várhatja a következő, kenyai Szafari Rallyt, melyen tavaly első dobogós eredményét szerezte a második helyen célba érve. 

- Hirdetés -

Friss