2024. április 26. 10:09

KezdőlapWRCA Toyota sportigazgatója mindenkit lenyugtatott 

A Toyota sportigazgatója mindenkit lenyugtatott 

-

Kaj Lindström, a Toyota Gazoo Racing sportigazgatója szerint reálisan kell nézni Kalle Rovanperára, aki nem egy emberfeletti teljesítményt nyújt. 

Kalle Rovanpera idei teljesítményét látva sokan hajlamosak már úgy tekinteni, mint egy földönkívülire, mint egykoron az amerikai úszó Michael Phelpsre. Nem is csoda ez, hiszen 21 éves kora ellenére rendkívüli gyorsan, és éretten versenyez. 

Harri Rovanpera fia az idei évet még a negyedik helyen kezdte, majd győzni tudott Svédországban, Horvátországban és Portugáliában is.  

A fiatal toyotás azonban Szardínián már “csak” az ötödik helyen zárt, miután a nyitó napon takarítania kellett a pályákat és egy kisebb baleset miatt a Yaris Rally1 hátsó szárnyának nagy részét is elvesztette. 

Kalle azonban így is a japán gyártó legelőkelőbb helyén végző versenyzője lett az olasz szigeten, ami után 55 pontra növelte előnyét Thierry Neuville előtt a bajnokságban. 

“Úgy gondolom, hogy reálisnak kell maradni továbbra is – intett nyugalomra mindenkit Kaj Lindström, a Toyota Gazoo Racing sportigazgatója a Rally Világbajnokság hivatalos oldalának nyilatkozva. – Ezt úgy értem, hogy Kalle nagyon jó versenyző, tehetséges és gyors, de korántsem emberfeletti a teljesítménye. Szardínián elsőként indulva sajnos nagyon szenvedett, majd ezt követően nagyon jó munkát végzett, Thierry Neuville-t maga mögött tartotta. Összességében az ötödik helyen végezve 55 pontra növelte előnyét, tehát szerintem nagyon komoly munkát végzett. Kalle nagyon fiatal még, de fejben nagyon érett, megérti, ha kevésbé tud gyors lenni és nem feszíti túl a húrt.” 

Forrás:wrc.com

Friss