2024. április 18. 19:52

KezdőlapWRCA Hyundai nem aggódik Kenya miatt

A Hyundai nem aggódik Kenya miatt

-

A Hyundai csapatfőnök-helyettese, Julien Moncet szerint csapatának komoly erőt adott a Szardínia Rally sikere a kenyai Szafari Rally előtt. 

A Szardínia Rallyn megszerezte első idei győzelmét a Hyundai Motorsport és Ott Tanak, valamint Dani Sordo is a harmadik helyen ért célba. 

Mivel az olasz verseny az egyik ledurvább európai futam, Julien Moncet már nagyon várja a szezon legkeményebb versenyét, a Szafari Rallyt. 

“A Szardínia Rally eredményei sok erőt adtak a csapatnak – mondta Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatfőnök-helyettese a Rally Világbajnokság hivatalos oldalának. – Tudjuk, hogy nagyon nehéz volt a szezonkezdés és hogy az autóval is későn lettünk kész, de most már megérkeztünk. Kenya előtt sok dolgunk lenne, és nem fogunk tudni mindent elvégezni az autón, de Szardínián minden párosunk versenyképes autóval mehetett, így bízunk a versenyképességben Kenyában is.” 

Moncet erős teljesítményre számít az afrikai versenyen is. 

“Erős eredményt szeretnénk Kenyában is elérni. Sok pontra van szükségünk, hogy csökkentsük a hátrányunkat a Toyota mögött a gyártók bajnokságában. Eddig is motiváltak voltunk, de ez csak nőt az olasz eredmények után.“ 

A Hyundai 20 pontot faragott hátrányából Szardínián, így jelenleg 39 ponttal marad el a Toyota mögött és 41 ponttal előzi meg az M-Sportot a gyártók pontversenyében Kenya előtt. 

Kenyában tavaly Ott Tanak a harmadik helyen célba érve lett a legeredményesebb Hyundai versenyző.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:wrc.com

Friss