2024. április 25. 18:56

KezdőlapWRCÍgy áll fel a Hyundai Észtországban 

Így áll fel a Hyundai Észtországban 

-

A Hyundai Motorsport ismertette, hogy a vb második Thierry Neuville és vb harmadik Ott Tanak mellett ki indulhat az Észt Rallyn. 

A Hyundai Motorsport Thierry Neuville és Ott Tanak mellett Oliver Solberget indítja a Rally Világbajnokság észt versenyén, jelentette be a koreai gyártó. 

Thierry Neuville eddig háromszor indult ezen a gyors tempójú pályáiról híres versenyen, 2012-ben Citroen DS3 WRC-vel zárt a második helyen Mads Ostberg mögött, akkor azonban még nem volt vb naptárban a verseny. 2020-ban már azonban helyt kapott a naptárban, akkor azonban elektronikai hiba miatt kiállni kényszerült a belga versenyző, majd tavaly már a Hyundaijal a harmadik helyet szerezte meg Kalle Rovanpera és Craig Breen mögött. 

Ott Tanaknak természetesen ennél jóval több a tapasztalata hazai vb futamáról, a 2019-es világbajnok 2010-ben még N-csopőortos Subaruval zárt a második helyen Markko Martin mögött, majd 2014-ben már az Európa-bajnokságon szereplő futamon Ford Fiesta R5-tel tudott nyerni. 2018-ban és 2019-ben már Toyota Yaris WRC-vel szerezte meg a győzelmet a Finn Rallyra tesztelve, majd a sikert 2020-ban már vb mezőnyben ismételte meg. Tavaly azonban több probléma után csak a 31. helyen ért célba. 

Oliver Solberg első Észt Rallyján 2018-ban még R2-es Peugeot 208-cal állt rajthoz és az RC4 kategória második helyét szerezte meg. Egy évvel később már R5-ös Volkswagennel zárt a hetedik helyen, majd 2020-ban már a WRC3 győzelmet szerezte meg. Tavaly azonban az R5-ös Hyundaijal a motor túlmelegedése miatt kiállni kényszerült. 

Az Észt Rallyt július 14-17. között rendezik a Rally Világbajnokság hetedik futamaként. 

Friss