2024. április 24. 21:32

KezdőlapWRCOgier ismét szeretne cseresznyét a tortára 

Ogier ismét szeretne cseresznyét a tortára 

-

Sébastien Ogier idei harmadik versenyére készül a kenyai Szafari Rally alkalmával, és tavalyi hihetetlen sikere után idén is szeretne a cseresznyét tortájára. 

Sébastien Ogier tavaly a Szafari Rally negyedik szakaszán már 2:11 perc hátrányban volt és akkor valószínűleg kevesen fogadtak volna a győzelmére, ezért nem is csoda, hogy egy tortán lévő cseresznyéhez hasonlította végül megszerzett sikerét. 

“Tavaly nagyon kedves fogadtatásban és hangulatban volt részünk, ezért nagyon várom, hogy visszatérjünk Kenyába – mondta a nyolcszoros rally világbajnok. – Ez a hangulat teljesen más volt, mint, amit már megszoktunk. Tudva, hogy kétperces hátrányban is voltunk, a tavalyi győzelem olyan, mint egy cseresznye a tortán. Idén is szeretnénk ezt elérni. Tavaly mindenkinek volt valamilyen problémája, így ezen a versenyen sosem szabad feladni. Az autók még mindig újaknak számítanak, ezért okosabban kell vele bánnunk, mint tavaly.” 

Sébastien Ogier idén a Monte-Carlo Rallyn megszerzett második helynek köszönhetően a kilencedik autó lesz a verseny első napján, így talán jobb helyzetből indulhat, mint a legnagyobb riválisai, köztük Sébastien Loeb.

Az idei Szafari Rallyn 19 szakasz vár a versenyzőkre, a versenytáv pedig 363,44 km lesz. 

Friss