2024. április 18. 04:48

KezdőlapWRCSolberg Kenyában javítana

Solberg Kenyában javítana

-

Oliver Solberg az utóbbi két Rally Világbajnoki futamon nem állt rajthoz a Rally1-es Hyundaijal, de Kenyában ismét a vb legerősebb kategóriájában indulhat. 

Oliver Solberg utoljára még Horvátországban indult a hibrid Hyundai i20 N Rally1-gyel, majd Portugáliában már Dani Sordo indult a harmadik autóval, a svéd pilóta pedig a WRC2-ben állt rajthoz. 

A Szardínia Rallyt kihagyva Petter Solberg fia Kenyában tér vissza a koreai gyártóhoz, ahol tavaly nem sikerült célba érnie. 

“Nagyon izgalmas versenynek ígérkezik idén is a Szafari Rally – mondta Oliver Solberg. – Nagyon fárasztó és kemény hétvége lesz, de már nagyon várom, hogy újra versenyezzek a Rally1-es autóval. Kenya nagyon csodálatos a szurkolókkal együtt, szóval nagyon várom már, hogy ismét ott lehessek, annak ellenére, hogy tavaly kevésbé sikerült jól. Tavaly az időjárás komoly tényező volt a versenyen, így ez idén is előfordulhat. Szeretnénk jó ritmusban autózni, egyben tartani az autót és akkor az eredmény is jó lehet.” 

Mivel a 20 éves pilóta a kenyai verseny első napján csak a tizedik autó lesz a szakaszokon, akár ez meg is alapozhatja számára a jó eredményt. 

Az idei Szafari Rallyn 19 szakasz vár a versenyzőkre, a versenytáv pedig 363,44 km lesz.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss