2024. április 26. 19:49

KezdőlapWRCTanak nem eresztené a fonalat 

Tanak nem eresztené a fonalat 

-

Ott Tanak a Szardínia Rallyn 2019-es világbajnoki formáját mutatta, és erre készül a kenyai Szafari Rallyn is, ahol tavaly dobogóra tudott állni. 

Ott Tanak szerezte meg az első idei győzelmet a Hyundai Motorsport számára a Szardínia Rallyn első helyen végezve és az észt versenyző is a tavaly februári Arctic Rally után a dobogó legfelső fokán tudott zárni. 

A 2019-es világbajnok Kenyában is jól szerepelt tavaly, hiszen harmadik lett és hasonló eredményben bízik az idén is. 

“Hihetetlen kaland és hatalmas kihívás volt tavaly a Szafari rally – mondta Ott Tanak. – Erre azonban számítottunk és csak azt kaptuk, amire készültünk is, durva szakaszokat, nehéz terepet. Technikailag is nagy kihívás volt, és vélhetően így lesz idén is. Mint mindig, most is szeretnénk az autót egyben tartani és befejezni a versenyt. Úgy kell 100%-on autózni, hogy közben az autót is óvjuk. Remélhetőleg építhetünk a Szardínián elért eredményre és hasonlóan jól szerepelhetünk.” 

Tanak az olasz győzelemmel a harmadik helyre lépett a bajnokságban 58 pontos hátránnyal Kalle Rovanpera mögött, de csak 3 ponttal elmaradva csapattársától, Thierry Neuville-től. 

Az idei Szafari Rallyn 19 szakasz vár a versenyzőkre, a versenytáv pedig 363,44 km lesz.

Friss