2024. április 26. 10:14

KezdőlapWRCGryazin nevezett, de az észt szervezők kitiltanák 

Gryazin nevezett, de az észt szervezők kitiltanák 

-

Nikolay Gryazin nagyon kellemetlen helyzetbe került, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát, és bár az orosz színeket nem képviselve versenyezhet FIA rendezvényeken, azonban az Észt Rally szervezői nem szeretnék, ha a fiatal versenyző az országukba érkezne. 

Urmo Aava, korábbi WRC pilóta és az Észt Rally szervezőbizottságának vezetője májusban bejelentette, hogy az orosz és fehérorosz versenyzők semmilyen formában nem indulhatnak a világbajnoki futamukon. 

Mindezek után érdekes, hogy Nikolay Gryazin és Konstantin Aleksandrov mégis nevezett az Észt Rallyra. 

A rally szervezői továbbra is azon dolgoznak, hogy az orosz nemzetiségű, de lett licencel versenyző páros ne indulhasson Észtországban. 

“Neveztek a versenyre, de majd kiderül, hogy indulhatnak-e – mondta Rauno Paltser, az észt vb futam szóvivője. – Az álláspontunk továbbra is az, amit Urmo Aava korábban elmondott. Nem szeretnénk, ha indulnának a versenyünkön. Egyelőre nem tudjuk, hogy sikerül-e ezt megakadályozni, de szeretnénk, ha az észt kormány is minket támogatna.” 

Aava elmondta, hogy bár a verseny szervezői nem tagadhatják meg senkinek sem az indulását, de az észt belügyminisztérium biztonsági okokra hivatkozva megtilthatja, hogy orosz vagy fehérorosz nemzetiségű személy az országba lépjen.  

A Finn Motorsport Szövetség ugyancsak kitiltotta az orosz és fehérorosz versenyzőket a rendezvényeikről. 

Nikolay Gryazin idén már öt WRC futamon indult a lett zászló alatt, azonban a szlovén bajnoki Rally Vipavska dolina versenyen bár elindulhatott, a szurkolók nem tetszésüknek adtak hangot.

Friss