2024. április 26. 22:22

KezdőlapWRCIngram vezet mégis újrakezdésre készül 

Ingram vezet mégis újrakezdésre készül 

-

Chris Ingram a WRC2-ben a negyedik helyen áll, míg a WRC2 junior bajnokságot három dobogós eredménnyel, köztük egy győzelemmel vezeti. A 2019-es Európa-bajnok azonban most szünetet tart, ami után szeretne feltöltődve visszatérni. 

Chris Ingram az eddigi öt versenyből négyen indult és Portugáliában győzve, míg Horvátországban és Szardínián a harmadik helyen zárva 6 pont előnnyel vezet a WRC2 junior bajnokságban, ami mellett a WRC2 Open kategóriában is a negyedik helyen áll. 

A 2019-es Rally Európa-bajnoknak még három versenyen kell indulnia idén, miután hét futam legjobb hat helyét veszik számításba a szezon végén. 

A brit pilóta most szünetet készül tartani, és a belga Ypres Rallyn készül visszatérni a bajnokságba. 

“Elégedett vagyok a szezon első felével – mondta Chris Ingram a WRC hivatalos oldalának. – Nem indulok Kenyában és Észtországban, de Finnországban már részt veszek a pályabejáráson, majd Belgiumban indulok újra. Minden WRC futamon úgy érzem, hogy sokat tanulok és erősebb pilótaként térek vissza. A nyári szünet lehetőséget ad arra, hogy feltöltődjek, edzek és dolgozzak a versenyzéssel kapcsolatban és még erősebben térjek vissza.” 

Ingram elárulta, hogy miben szeretne előre lépni. 

“Egy dolgon szeretnék igazán javítani: a formám időnkénti visszaesésén. Szardínián megszereztem az első szakaszgyőzelmem a WRC2-ben, majd után lassultam. Tudom, hogy ezt miként oldhatom meg és ezen fogok dolgozni a következő időszakban.” 

A Toksport versenyzője Nikolay Gryazint előzi meg a WRC2 junior bajnokságban, aki bár Észtországban szeretne indulni, a szervezők azonban ezt szeretnék megakadályozni, ahogy Finnországban is való indulása is meghiúsulhat.

Friss