2024. március 29. 08:49

KezdőlapWRCMegvan Loeb negyedik versenyének helyszíne is 

Megvan Loeb negyedik versenyének helyszíne is 

-

Sébastien Loeb negyedik versenye a görög Akropolisz Rally lesz, ahol bár háromszor is tudott nyerni korábban, 2012 óta nem állt rajthoz. 

Sébastien Loeb idén igazolt az M-Sporthoz, hogy egy négy futamos rally világbajnoki programot teljesítsen. A fordos kaland pedig nagyon jól indult, hiszen Sébastien Ogier defektje után Sébastien Loeb megszerezte nyolcadik győzelmét a Monte-Carlo Rallyn, így beérve a nyolcszoros rally világbajnokot. 

A második versenyre Portugáliában került sor, és bár a kilencszeres rally világbajnok négy szakasz után még vezetni is tudott, a következő szakaszon balesetet szenvedett, a második napon visszatérve pedig műszaki hiba miatt végleg kiesett. 

Loeb harmadik versenye a hétvégi Szafari Rally lesz Kenyában, ahol ugyancsak indul Sébastien Ogier is, aki tavaly megtudta nyerni a versenyt. 

A rallysport legeredményesebb versenyzője pedig nemrég bejelentette, hogy a görög Akropolisz Rallyn is rajthoz áll szeptemberben. Az Istenek Versenyén 2005-ben, 2008-ban és 2012-ben is nyerni tudott a Citroen versenyzőjeként Citroen Xsara WRC-vel, Citroen C4 WRC-vel, valamint Citroen DS3 WRC-vel is. 

Loeb azonban tíz éve nem állt rajthoz a görög versenyen, melynek idén is Larnia lesz a központja, de a nyitó szakaszt az Athéni Olimpiai Stadionban rendezik. 

Az még nem ismert, hogy Sébastien Ogier is indul-e a szeptemberi futamon. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss