2024. április 26. 19:30

KezdőlapWRCOgier befejezte, de visszatér

Ogier befejezte, de visszatér

-

Sébastien Ogier idei terve az volt, hogy részleges programot teljesít a Rally Világbajnokságon, ami mellett a Richard Mille Racing csapatával teljes WEC szezont bonyolít le – legalábbis ezt gondoltuk. A nyolcszoros rally világbajnok azonban befejezettnek tekinti idei WEC pályafutását.

Sébastien Ogier legutóbb a legendás Le Mans-i 24 órás versenyen indult az endurance világbajnokságon (WEC), amit két további futam előzött meg. Bár a hivatalos információ arról szólt, hogy teljes WEC szezont fog teljesíteni, ami mellett néhány rally világbajnoki futamon is indul, a francia versenyző ezt most cáfolta. 

“A csapat bár másképp kommunikálta a dolgot, mindig világossá tettem, hogy a Le Mans-i versenyen való indulás a célom, amire két korábbi versenyen készülök fel – mondta Sébastien Ogier az Autosport.com oldalnak. – Már a szezon elején sem szerettem volna teljes szezont menni a WEC-ben, sokkal inkább érdekelt néhány rally versenyen való indulás. Ha öt-hat WEC futamon indulok, és ahhoz jönnek még a rally versenyek, akkor gyakorlatilag az eredeti pihenés nem valósul meg. Éppen ezért úgy gondolom, hogy a WEC pályafutásom az idei szezonra véget ért.

Ogier azonban nem adja fel a Le Mans-i terveit. „Sokat tanultam ez alatt a három futam alatt és ha legközelebb rajthoz állok, akkor ezek hasznosíthatom. Le Mans nagyon tetszett és csak egy dolgot tudok mondani róla: szeretnék visszatérni.”

Ogier korábban a Monte-Carlo Rallyn, Portugáliában indult a WRC-ben, továbbá a hétvégi Szafari Rallyn is rajthoz áll Kenyában. Az eredeti terv öt WRC futam volt az idei év során. 

Friss