2024. április 20. 07:03

KezdőlapWRCBemutatkoztak első versenyükön a Toyota juniorjai 

Bemutatkoztak első versenyükön a Toyota juniorjai 

-

Első versenyükön vettek részt a Toyota junior programjának fiatal japán versenyzői a finn Pohjanmaa Ralli versenyén. 

Első versenyükön vettek részt a Toyota junior programjában kiválasztott japán fiatalok, Hikaru Kogure, Nao Otake és Yuki Yamamoto. 

Mindhárom versenyző Renault Clio Rally4-es autóval indult az SM4-es kategóriában. 

Nao Otake Marko Salminen navigálásával a kategória hatodik helyén állt csapattársait megelőzve a Pohjanmaa Rallin öt szakasz után, amikor műszaki hiba miatt kiállni kényszerült. 

Végül a riválisok néhány problémáját kihasználva Yuki Yamamoto Milka Teiskonen navigálásával a negyedik, míg Hikaru Kogure Topi Luhtinen navigálásával az ötödik helyen zárt a kategóriában. A lét páros között csupán 20 másodperc döntött, amihez Kogure 10 másodperces büntetése is hozzájárult, amit korai rajt után kapott. 

Az SM4-es kategóriát Henri Hokkala és Kimmo Pahkala nyerte Ford Fiesta Rally4-gyel, míg a finn bajnokság ötödik versenyét Emiul Lindholm és Reeta Hamalainen Skoda fabia Rally2 evóval. 

A Toyota három versenyzője most folytatja edzését és tesztelését a következő versenye előtt, melyről később döntenek. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss