2024. március 28. 22:25

KezdőlapWRCLoeb sok emléket őriz Kenyából, de nem a versenyről

Loeb sok emléket őriz Kenyából, de nem a versenyről

-

Sébastien Loeb húsz év után tér vissza a Szafari Rallyra, ami bár sokat modernizálódott, de a kilencszeres rally világbajnok így is tart a sok defekttől. 

Sébastien Loeb hasonlóan a jelenlegi WRC mezőny nagy részéhez, egyszer indult eddig a Szafari Rallyn, a különbség azonban, hogy amíg mostani riválisai tavaly, addig a kilencszeres rally világbajnok 20 évvel ezelőtt, amikor ötödik lett a Citroen versenyzőjeként. 

Akkoriban pedig csupán 12 szakaszt kellett teljesíteni, azonban köztük volt 106.56 km hosszú is, míg a versenytáv 1010,8 km volt. 

A kenyai verseny tavaly tért vissza modern formában a Rally Világbajnokság naptárába, ettől azonban még sok meglepetésre lehet számítani a francia versenyző szerint. 

Portugáliában versenyképesek tudtunk lenni, ami bíztató Kenya előtt, mely teljesen más verseny lesz – mondta Sébastien Loeb. – A mai Szafari Rallyt nem ismerem, csupán belső felvételeket néztem róla, ami alapján most is sok meglepetésre, sziklára és sok defektre lehet számítani. A versennyel kapcsolatban inkább az állatvilágról vannak emlékeim, amikkel húsz évvel ezelőtt a pályabejáráson találkoztunk. A mostani verseny teljesen más lesz, sokkal inkább fog hasonlítani egy modern rallyhoz, ugyanakkor mivel még a mostani szakaszokon nem indultam, nehéz hétvégére számítok.” 

Loeb megnyerte az idei Monte-Carlo Rallyt, azonban Portugáliában nem tudott pontot szerezni, így a kenyai verseny első napján a hetedik helyről fog indulni, ami akár kedvezhet is számára. 

Az idei Szafari Rallyn 19 szakasz vár a versenyzőkre, a versenytáv pedig 363,44 km lesz. A versenyzők dolgát pedig az időjárás is megnehezítheti, hiszen a rendezvény teljes ideje alatt 18 fok körüli hőmérséklet és sokszor csapadék is várható.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss