2024. április 23. 12:30

KezdőlapWRCBreen: Eddig a TV-ben néztem, most átélhetem 

Breen: Eddig a TV-ben néztem, most átélhetem 

-

Craig Breen első alkalommal fog azon a versenyen indulni, amit korábban csak TV-ben nézett, így nagyon várja a kenyai Szafari Rallyt. 

Az M-Sport ír versenyzője, Craig Breen azt követően, hogy a Monte-Carlo Rallyn elért harmadik helyet Szardínián a második helyre tudta javítani, ezúttal egy számára ismeretlen versenyen, a Szafari Rallyn áll rajthoz. 

“Nagyon várom már a Szafari Rallyt – mondta Craig Breen. – Egy új kontinenst fogok felfedezni, még sosem jártam Afrikában, így igyekszem minden pillanatát kiélvezni. A Szafari Rally nagy hagyományokkal és gazdag történelemmel rendelkezik. Gyerekként még a TV-ben néztem, most azonban a helyszínen is átélhetem. Óriási kihívás lesz minden csapat számára, de azt gondolom, hogy jól felkészültünk. Szardínián nagyon jól sikerült a szereplés, ezért hasonlóban bízok most is és ezúttal is egy jó eredményt szeretnék elérni.” 

A fortdos pilóta a világbajnokság negyedik helyén állva kezdheti a kenyai versenyt, és hátránya csupán 13 pont a második helyezett Thierry Neuville, valamint 10 pont a harmadik Ott Tanak mögött. 

Az idei Szafari Rallyn 19 szakasz vár a versenyzőkre, a versenytáv pedig 363,44 km lesz. A versenyzők dolgát pedig az időjárás is megnehezítheti, hiszen a rendezvény teljes ideje alatt 18 fok körüli hőmérséklet és sokszor csapadék is várható. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss