2024. március 29. 14:21

KezdőlapWRCFourmaux nemcsak az utat fogja figyelni 

Fourmaux nemcsak az utat fogja figyelni 

-

Adrien Fourmaux tavaly az ötödik helyet szerezte meg a kenyai Szafari Rallyn, melyen a francia versenyző szerint nemcsak az útra kell figyelni. 

Adrien Fourmaux számára jól alakult a Szafari Rally, miután az ötödik helyet szerezte meg, valamint az eddigi egyetlen szakaszát is az afrikai futamon tudta megnyerni. 

Az idei éve az M-Sport pilótájának katasztrofálisan alakult eddig, hiszen öt versenyből négyszer kiesett, és csupán a Portugál Rallyn tudott két pontot szerezni. 

“A tavalyi verseny nagyszerűen alakult számunkra és a csapat számára is – mondta Adrien Fourmaux. – Kenya teljesen más, mint a többi verseny, itt nem csak a gyorsaság számít, muszáj az autót is egyben tartani és egy kis szerencsére is szükség van. A Szafari Rally teljesen más élmény, mint a többi verseny, teljesen más kultúra van Kenyában. Tavaly egy millió ember nézte az autókat a fővárosban, Nairobiban. A szakaszokon azonban nem csak a terep jelenthet veszélyt, sok állat is található az utak szélén, ezért azokra is figyelni kell. Folyamatosan meg kell győződni arról, hogy nem ugrik e ki eléd valami a bokorból.” 

Az idei Szafari Rallyn 19 szakasz vár a versenyzőkre, a versenytáv pedig 363,44 km lesz. A versenyzők dolgát pedig az időjárás is megnehezítheti, hiszen a rendezvény teljes ideje alatt 18 fok körüli hőmérséklet és sokszor csapadék is várható.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss