2024. április 25. 07:48

KezdőlapWRCNeuville: Ez fájt! 

Neuville: Ez fájt! 

-

A Hyundai Motorsport Ott Tanakkal és Thierry Neuville -el is a dobogós eredményért harcolhatott a Szafari Rallyn, azonban mindkét versenyzője kiesett, amit követően Julien Moncet csapatvezető-helyettes a megbízhatósági problémák megoldására szólította csapatát. 

Ott Tanak csupán 1,1 másodperces hátránnyal, a harmadik helyről kezdhette a pénteki napot a csütörtöki szuperspeciál után, azonban a pénteki első szakaszon eltört a váltókar, ami miatt 36,4 másodperccel maradt el a legjobb eredménytől. Később hátrányát némileg csökkentve és a riválisok problémáit kihasználva a negyedik helyig lépett előre, azonban szombaton a harmadik szakaszt már nem tudta befejezni erőátviteli probléma miatt. A 2019-es világbajnok vasárnap visszatért és a 11. Helyen állt, amikor az utolsó előtti szakasz előtt szervokormány probléma miatt végleg kiállni kényszerült. 

Thierry Neuville pénteken ugyancsak váltóproblémával küzdött, majd a nap harmadik szakaszán autója lelassult egy fesh fesh részen áthaladva. Szombaton azonban a sok idővesztés ellenére is feltudott lépni a harmadik helyre, azonban a nap utolsó szakaszán fának csúszva balesetet szenvedett az eső után mocsárrá vált pályán. A belga versenyző a szuperrally ellenére csak az ötödik helyig esett vissza, és ebben a pozícióban is tudta befejezni a hétvégét. 

Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatvezető-helyettese miután kétszer is elvesztette a koreai gyártó a dobogós reményeket a műszaki hibák megoldására szólította csapatát. 

“Rémálom volt a szombati nap – mondta Julien Moncet a Motorsport.com oldalnak. – Ott és Thierry is dobogós helyért harcolt, azonban az eredményt nem az lett, amire számítottunk. Jövő héten sok megbeszélés vár ránk, és már szombaton is sokat beszéltünk a problémákról. Tudjuk mi a baj, és csak a csapaton múlik, hogy megoldjuk-e. Nem próbálkozni kell, hanem megoldani.” 

Thierry Neuville fájdalomként írta le az elvesztett lehetőséget. 

“Ez a kiesés fájt, de nem adjuk fel – mondta a belga pilóta. – Csapatként próbálunk fejlődni és minél előrébb kerülni, ezt most meg kell beszélnünk. Szerintem dühöngés helyett konstruktívaknak kell lennünk.” 

Friss