2024. március 19. 03:31
KezdőlapWRCEvans alig látott 

Evans alig látott 

-

Elfyn Evans a tavalyi tizedik hely után idén már a második helyet szerezte meg a kenyai Szafari Rallyn, pedig nehézség akadt bőven a walesi pilóta számára is. 

“Nagyon boldog vagyok az eredménnyel, bár mindig nyerni szeretnél – mondta Elfyn Evans a Szafari Rally utáni sajtótájékoztatón. – Ugyanakkor mindennél jobban örülök a csapat eredményénél. Ez az eredmény a csapat kemény munkáját tükrözi. Volt néhány probléma, amit a Szardínia Rally után meg kellett oldanunk, de ezt sikerrel tette a csapat. Az autók probléma nélkül élték túl a szezon legnehezebb versenyét.” 

A walesi pilóta számára a szombat délután volt a legrosszabb, amikor az eső hatalmas mocsárrá változtatta a szakaszokat. 

“A Szafari Rallyn mindig nagyon nehéz a tájékozódás, de ez különösen igaz volt szombat délutánra, amikor alig lehetett látni. Ez volt az a pont, amikor visszavettem és a célba érésre koncentráltam. Egész addig fél szemmel az első helyet néztük, de onnantól kezdve inkább az autóra próbáltunk vigyázni.” 

A Rally Világbajnokság most az Észt Rallyval folytatódik, ahol Kalle Rovanpera tavaly megszerezte első futamgyőzelmét, azonban Elfyn Evans is bízik benne, hogy a szezon eddig balszerencsés első fele után több szerencséje lesz. 

“Az év első fele határozottan nem úgy alakult, ahogy terveztük, de ezt nem lehet csak a balszerencsére fogni, nekünk is felelősséget kell vállalnunk a nem jó kezdés miatt. Most Észtország következik, mely végre egy gyors murvás verseny, amit nagyon élvezek. A következő versenyen is bízunk az autó jó működésében és akkor esély nyílik egy jó eredményre is.” 

Elfyn Evans a szezon első hat versenyén két dobogós eredményt gyűjtve a bajnokság hatodik helyén áll, azonban csupán öt pontra van a harmadik helyezett csapattársától, Takamoto Katsutától. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss