2024. április 26. 00:05

KezdőlapWRCHihetetlen eredmény született a WRC3-ban

Hihetetlen eredmény született a WRC3-ban

-

A WRC3 kenyai versenyén hihetetlen eredmény született, miután a kenyai Maxine Wahome nő létére tudott nyerni, ami a verseny nehézségét jól ismerve hatalmas eredménynek tekinthető.

Bármilyen rally versenyen kisebb meglepetés lenne, ha egy női versenyző tudna nyerni, de ez különösen igaz a Szafari Rally WRC3-as mezőnyében a kenyai Maxine Wahome által elért győzelemre.

A Szafari Rallyn már a célba érés is hatalmas eredmény rendkívüli keménysége miatt, és igazán büszke lehet magára a kenyai versenyző, aki nő létére tudta ezt a kategóriát megnyerni.

“Szóhoz sem jutok az izgatottságtól – mondta a kenyai versenyzőnő a Szafari Rally után. – Nagyon örülök, hogy az első női győztes lehettem a WRC3-ban. A Kedong és a Hell’s Gate szakasz igazán nehéz volt a fesh fesh miatt, mert bár egy Subaruval sem egyszerű ezen a részen átérni, de egy Rally3-as Forddal még nehezebb. Tíz éves korom óta álmodoztam ilyen eredményről, és nagyon örülök, hogy sikerült elérnem. Minden nő társamat csak bátorítani tudom, hogy csatlakozzanak az autósporthoz, mert nőként is lehetnek sikeresek.”

A 27 éves pilótahölgy tavaly éppen a Szafari Rallyn állt először rajthoz rally versenyen N-csoportos Subaruval, akkor azonban nem sikerült célba érnie. Később pedig egészen az idei kenyai WRC futamig versenyzett a japán márkával, a Rally3-as Fordot pedig a Szafari Rallyn vezette először.

A WRC3-as bajnokságot továbbra is Sami Pajari vezeti 17 pont előnnyel a most harmadik helyen záró McRae Kimathi előtt, míg a harmadik helyen Jan Cerny, László Zoltán és Lauri Joona egyaránt 19 pont hátrányban van.

Friss