2024. április 24. 22:17

KezdőlapWRCKatsuta: Végre meghálálhattam Aaron munkáját 

Katsuta: Végre meghálálhattam Aaron munkáját 

-

Takamoto Katsuta a tavalyi második hely után idén a harmadikat szerezte a Szafari Rallyn, így önmaga második, míg navigátora, Aaron Johnston első dobogós eredményét érte el. 

A japán toyotás Takamoto Katsuta tavaly második lett Sébastien Ogier mögött a kenyai Szafari Rallyn, és ezt a pozíciót idén is elfoglalta egy ideig a japán toyotás, végül pedig a harmadik helyet sikerült megszereznie nyolcszoros rally világbajnok csapattársát megelőzve. 

“Nagyon nehéz, nagyon fárasztó, de élvezetes hétvége volt – mondta Takamoto Katsuta a Szafari Rally után. – Az autó szempontjából ez mindenképp a szezon legnehezebb versenye és a csapat nagyon komoly munkát végzett az autó felkészítésében a Szardínia Rally után.” 

Míg Katsutának a második, addig navigátorának, Aaron Johnstonnak az első dobogós eredménye volt ez. 

“Aaron mindig hihetetlen munkát végez az autóban, ezért szerettem volna ezt már egy jó eredménnyel meghálálni. Portugáliában is esély nyílt a dobogóra, de akkor nem voltam elég gyors. Ezért most kissé megnyugodtam és nagyon örülök, hogy meghálálhattam Aaron munkáját.” 

A japán toyotás bízik benne, hogy idén nem csak ez az egy dobogós eredménye lesz. 

“A következő verseny Észtországban, majd utána Finnországban, a második hazámban lesz. Ezeken a versenyeken ismét igyekszem a dobogóért harcolni, bár ez nagyobb kockázatvállalást jelent, de szeretem az ilyen kockázatot.”

Friss