2024. április 18. 22:33

KezdőlapWRCValóra vált Huttunen álma - Ez komoly lesz! 

Valóra vált Huttunen álma – Ez komoly lesz! 

-

Jari Huttunen, az M-Sport WRC2-es csapatát erősítő finn versenyző hazai Rally Világbajnoki futamán egy Ford Puma Rally1-gyel indulhat. 

2020-ban megnyerte a WRC3-as világbajnokságot, majd 2021 novembere óta az M-Sport WRC2-es csapatát erősíti Jari Huttunen. A finn verseny eddig négy futamon indult a Rally2-es Forddal és egy győzelmet, valamint három dobogós eredményt tud felmutatni. 

A jó formában lévő versenyző az idei Finn Rallyn pedig már egy Rally1-es autóval debütálhat, amivel az álma válik valóra. 

“Már most nagyon izgatott vagyok, hogy a hazai Rally Világbajnoki versenyemen egy Ford Pumával indulhatok – mondta Jari Huttunen. – Óriási élmény lesz és nagyon örülök, hogy saját szurkolóim előtt tudom megmutatni tudásom egy ilyen autóval. A Rally2-es Fordot már megismertem, remélem, hogy ez segít majd a Rally1-es autóban való kényelem elérésében is.” 

“Élvezem a munkát az M-Sporttal és otthonosan érzem magam a csapatban. A finn versenyen elsősorban az autó megismerése lesz a cél, jó tempóval, egyenletes vezetéssel. Okozhat meglepetéseket a verseny, de nyilván ez az a verseny, melyet jól ismerek.” 

Jari Huttunen az Észt Rally előtti teszten egy teljes napon át ismerkedhet majd a Ford Puma Rally1-gyel. 

“Nagyon örülök az M-Sporttól kapott lehetőségnek, szeretném a legtöbbet kihozni belőle. Köszönöm minden támogatómnak, valamint Jari Vildának, Tuomas Skantznak, akik Marcus Grönholmmal segítettek elindítani karrierem.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss