back to top
2024. május 08. 01:43

KezdőlapWRCA FIA rally főnök szerint ennyi gyártó kellene a vb-re 

A FIA rally főnök szerint ennyi gyártó kellene a vb-re 

-

A FIA rally főnöke szerint az idei évtől életbe lépett új szabályok miatt több gyártó is érdeklődik a WRC iránt, de szerinte nem kellene sok gyártó a sorozatba. 

Idén megjelentek a hibrid technológiával működő Rally1-es autók a vb-n, és a jelenlegi három gyártó közül már mindegyik tudott legalább egy versenyt nyerni. 

Andrew Wheatley, a FIA rally főnöke szerint folyamatos az érdeklődés más gyártók részéről is sorozat iránt, de szerinte nem lenne jó a túl sok gyártó sem. 

“Folyamatos az érdeklődés más gyártók részéről a Rally Világbajnokság iránt, mert globális és versenyképes a sorozat – mondta Wheatley a Dirtfishnek. – Szerintem azonban négy gyártó is elég lenne a vb-re. Jelen voltam a rallysportban, amikor hat vagy még több gyártó volt a vb-n és sokszor akadtak kellemetlen beszélgetések. Minél több a gyártó, annál több a második, harmadik, sokadik márka. Azonban győztes csak egy lehet. Nyilván mi is szeretnénk, ha több gyártó lenne, de a jó hangulat megtartása érdekében három-négy gyártó is elég. Jelenleg mind a három gyártó tudott már nyerni, ráadásul nagyszerű a WRC2-ben részvevők száma is.” 

A WRC-ben 2019 végén lépett ki a Citroen Racing, amikor Sébastien Ogier a Toyotához igazolt, azóta az M-Sport, a Hyundai és a Toyota ad gyári csapatot a sorozatnak. 

Friss