2024. március 29. 08:06

KezdőlapWRCRovanpera: Idén teljesen más a helyzet 

Rovanpera: Idén teljesen más a helyzet 

-

Kalle Rovanpera hat versenyből négyet nyerve komoly előnnyel vezeti a Rally Világbajnokságot az Észt Rally előtt, ahol karrierje első győzelmét szerezte. Idén azonban más lesz a helyzet, mint tavaly. 

Kalle Rovanpera tavaly éppen a Rally Világbajnokság következő versenyén, Észtországban szerezte első győzelmét tavaly, idén azonban vezetve a pontversenyt elsőként kell majd indulnia a nyitó napon, így teljesen más helyzetben lesz, mint 2021-ben. 

“A tavalyi győzelem nagyszerű pillanat volt egy nagyon erős hétvége zárásaként – mondta a Toyota Gazoo Racing 21 éves versenyzője. – Idén azonban teljesen más lesz a helyzet, mert vezetjük a bajnokságot és elsőként indulunk a nyitó napon. A pályatakarítás ellenére is bízunk azonban egy jó eredményben. Nagyon szeretem a gyors, murvás pályákat, ahol azonban nagyon fontos a magabiztosság. A tesztelés jól sikerült, sikerült jó beállításokat találnunk.” 

Kalle Rovanpera tavaly az Észt Rally után a görög Akropolisz Rallyn is nyerni tudott, majd idén elképesztő formát mutatva hat verseny közül Svédországban, Horvátországban, Portugáliában és a kenyai Szafari Rallyn is az első helyen tudott zárni. A toyotás versenyző mindezek után 65 pont előnnyel vezeti a vb pontversenyét. 

Rovanpera eddig kétszer indult Észtországban, 2020-ban az ötödik lett a tavalyi győzelem előtt. 

A jövő heti észt versenyen 24 szakasz vár a mezőnyre, a versenytáv pedig 313,84 km lesz. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss