2024. március 28. 19:03

KezdőlapWRCGryazin és navigátora ki lett tiltva Észtországból

Gryazin és navigátora ki lett tiltva Észtországból

-

Nikolay Gryazin indult volna az Észt Rallyn, azonban a belügyminisztérium megtiltotta az országba való lépést, és vélhetően kihagyni kénytelen a Finn Rallyt is.

Az orosz állampolgárságú, de lett licensszel versenyző Nikolay Gryazin bízott benne, hogy az Észt Rallyn és a Finn Rallyn is rajthoz állhat, azonban úgy tűnik, mindkettőt kihagyni kénytelen. 

Az Észt Rally előtt kijelentette már Urmo Aava, a szervező bizottság vezetője, hogy az orosz és fehérorosz versenyzőket nem várják a világbajnokság hetedik idei versenyére Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt. Ennek ellenére Nikolay Gryazin és Konstantin Aleksandrov nevezett a jövő heti versenyre, indulni azonban már nem tud. 

Észtországban végül a belügyminisztérium mondta ki, hogy az orosz páros nem léphet az ország területére. A beutazási tilalom június 23-tól július 18-ig tart, a tilalom szövegében csupán a páros születési dátuma szerepel, neve nem. 

Ezt követően Gryazin és Aleksandrov a Finn Rallyra koncentrált és nevezését oda is leadta, azonban a finn motorsport szövetség már korábban kijelentette, hogy megtiltja az orosz és fehérorosz versenyzők indulását a versenyein. 

Gryazin nevezett a finn Takomo Rallira is, melyet az Észt Rallyval egy időben rendeznek, azonban később visszavonta indulási szándékát.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss