2024. március 29. 11:30

KezdőlapWRCLappi hiszi, hogy jó lehet, de nem kockáztat 

Lappi hiszi, hogy jó lehet, de nem kockáztat 

-

Esapekka Lappi az olasz Szardínia Rally után tér vissza a Toyota Gazoo Racing csapatához, hogy Észtországban, majd Finnországban is erősítse a japán gyártót. 

Esapekka Lappi idén csak azokon a vb futamokon indul, amelyeket Sébastien Ogier kihagy, így Svédország, Horvátország és Szardínia után most Észtország, majd Finnország következik számára a Toyota Gazoo Racing csapatával. 

“Nagyon várom már, hogy ismét a Toyota GR Yaris Rally1-ben ülhessek a következő két versenyen – mondta Esapekka Lappi. – Különösen a hazai versenyemet várom. Észtország nem lesz egyszerű a számomra, mert nem ismerem a pályákat. Hiszem, hogy ott is jó eredményt érhetek el, de nem szeretnék nagyon kockáztatni. Idén minden talajon gyorsak voltunk, de nem minden verseny sikerült jól. Észtországban egy probléma mentes versenyre törekszem.” 

A finn toyotás a bajnokság 11. helyén állva érkezik Észtországba, így az első napon jóval tisztább pályákon vezethet majd, mint riválisai. 

A jövő heti észt versenyen 24 szakasz vár a mezőnyre, a versenytáv pedig 313,84 km lesz.   


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss