2024. március 29. 15:00

KezdőlapWRCA Toyota erősítette autóját, pedig így sem volt gyenge 

A Toyota erősítette autóját, pedig így sem volt gyenge 

-

A Toyota Gazoo Racing Észtország előtt fejlesztette Rally1-es autóit, ami segíthet a japán gyártónak Észtország és Finnország gyors szakaszain. 

Nagyon komoly szezonja van eddig a Toyota Gazoo Racingnek, hiszen hat WRC futamból négyet nyert, mindannyiszor Kalle Rovanpera révén. 

A japán gyártó azonban az Észt Rally előtt fejlesztette autóit, amivel a következő gyors versenyeken is erős lehet. 

“A szezon elején a megbízhatóság volt a legfontosabb – mondta Tom Fowler, a Toyota Gazoo Racing műszaki igazgatója. – Észtországban, Finnországban és Belgiumban azonban gyorsnak is kell lenni, nem elég a megbízható jármű. Éppen ezért fejlesztettük az autókat Észtország előtt, főként motorerő tekintetében. Minden évben szeretnénk tovább fejleszteni a motorteljesítményt és a nyomatékot, ezért egy erősebb motort kaptak az autók.” 

Azonban nem csak a motorerő lett javítva. 

“A hátsó szárny ugyancsak megújult. Nagyjából ugyanaz, mint eddig, de kisebb módosításokat elvégeztünk, amitől az autó hátsó részének aerodinamikáját szerettük volna javítani. Jelenleg a Hyundai rendelkezik a legerősebb motorral. Ha egyenesben zajlana egy verseny, akkor a Hyundai a legjobb, de ha már kanyarok is vannak, akkor a Toyota. Fejlesztéseinkkel egyértelműen a Hyundait szerettük volna utolérni, ami persze nem lesz könnyű, mert Észtországban Ott Tanak, míg Belgiumban Thierry Neuville indul hazai versenyen. Ráadásul ezeken a versenyeken van a legkevesebb kanyar is.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss