2024. április 24. 12:18

KezdőlapWRCLappi volt a leggyorsabb, de Neuville szerint más fog dominálni 

Lappi volt a leggyorsabb, de Neuville szerint más fog dominálni 

-

Az Észt Rally shakedown szakaszán Esapekka Lappi volt a leggyorsabb, de Thierry Neuville szerint a hazai versenyén induló Ott Tanak és Kalle Rovanpera fog dominálni. 

Csütörtök délelőtt megrendezték az Észt Rally shakedown szakaszát egy 6,23 km-es szakaszon, melyen a toyotás Esapekka Lappi volt a leggyorsabb a Hyundai versenyzője, Thierry Neuville, valamint csapattársa Kalle Rovanpera előtt. A belga versenyző 7 tizedmásodperccel, míg a vb éllovas finn versenyző 1,1 másodperccel maradt el a legjobb eredménytől. 

Ott Tanak hazai versenyét egy negyedik idővel kezdte 1,7 másodperc hátránnyal és hat tizeddel megelőzve Elfyn Evanst. 

Thierry Neuville előzetesen a harmadik hely megszerzését tűzte ki, miután szerint Ott Tanak és Kalle Rovanpera utolérhetetlenek lesznek a többiek számára és kettejük között dőlhet el az első két hely. 

“Mindenki nagyon jól tudja, hogy hazai pályán induló Ott Tanak és a toyotás Kalle Rovanpera fogja hétvégén diktálni a tempót, amit mások nehezen fognak tartani – mondta a belga Hyundai versenyző a Dirtfishnek. – A célom, hogy én legyek legközelebb hozzájuk. Észtországban még sosem éreztem 100%-asan kényelemben magam, ezért a tavaly dobogónak nagyon örültem és ez a cél most is.” 

Az Észt Rallyn, melyen eső sem kizárt, csütörtök este egy szuperspeciál szakaszt rendeznek, majd pénteken nyolc, szombaton kilenc, vasárnap pedig hat szakaszt kell teljesíteni a mezőnynek. 

Friss