2024. április 19. 16:23

KezdőlapWRCEgy betonoszlop okozta Breen kiesését 

Egy betonoszlop okozta Breen kiesését 

-

Pénteken egy gyakorlatilag ártalmatlan kicsúszás után kiállni kényszerült Craig Breen, az M-Sport versenyzője, aki Ford Pumájának kerekét egy fűben rejlő betonoszlop törte ki. 

Craig Breen megnyerte a csütörtöki szuperspeciált az Észt Rallyn, majd pénteken bár a ötödik helyre csúszott, még mindig elérhető lett volna legalább a dobogó, azonban a verseny negyedik szakaszán kissé későn fékezett, lecsúszott az útról és kitört a Ford Puma Rally1 kereke.  

Később kiderült, hogy egy betonoszlop volt a fűben, aki végül más kárt is okozott. 

“Nagyon jól alakult a péntek reggel, elégedett voltam – mondta az ír versenyző. – Sajnos azonban abban a kanyarban, melybe már számtalanszor fordultam, kissé későn fékeztem, lecsúsztunk az útról, és bár lelassultunk, már nem tudtam megállni és a fűbe csúsztunk. A fűben azonban volt egy betonoszlop, ami eltörte a kormányösszekötőt és megsérült a felfüggesztés. Előtte teljesen elégedett voltam a szakaszon mutatott tempóval.” 

Craig Breen az esetnél 6,9 másodpercre volt a harmadik helyen álló Ott Tanaktól és 24,2 másodpercre az akkor vezető Elfyn Evanstől. 

A pénteki kiesésé után az M-Sport versenyzője szombaton vissza tudott térni. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss