2024. március 29. 14:54

KezdőlapWRCEvans: Soha nem tudsz igazán örülni a második helynek 

Evans: Soha nem tudsz igazán örülni a második helynek 

-

Elfyn Evans nagyon jól kezdte az Észt Rallyt, azonban végül a második helyet tudta megszerezni csapattársa, Kalle Rovanpera mögött. 

Elfyn Evans pénteken öt szakaszt is tudott nyerni az Észt Rallyn, így előbb megelőzte a csütörtöki szuperspeciál szakaszt nyerő Craig Breent, majd közel húsz másodperc előnyre tett szert csapattársa, Kalle Rovanpera előtt. 

A walesi versenyző azonban a pénteki utolsó szakaszon elvesztette vezető helyét az esőben, majd szombattól kezdve Rovanpera gyorsabbnak bizonyult, így Evans a második helyen zárta a világbajnokság hetedik futamát. 

“Soha nem tudsz igazán örülni a második helynek – mondta Elfyn Evans a verseny utáni sajtótájékoztatón. – Nem volt könnyű eddig számunkra a szezon, de örülök, hogy ismét a dobogón lehetek. Kissé ugyanakkor csalódott is vagyok, hogy nem lehettem még versenyképesebb.” 

Rovanpera idei ötödik győzelmével 83 pontra növelte előnyét Thierry Neuville előtt, a harmadik helyre azonban sikerült Elfyn Evansnek fellépni. 

“Kalle Rovanpera előnye eddig sem volt pici, és újabb győzelmével csak tovább növelte azt. Ez azonban nem változtat a hozzáállásunkon, minden versenyre úgy megyünk, hogy a legjobb formánkat szeretnénk nyújtani, amivel a csapatot is szeretnénk segíteni.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fia.com

Friss