2023. február 08. 22:17
KezdőlapWRCRovanpera: Ilyen esővel még sehol nem találkoztam 

Rovanpera: Ilyen esővel még sehol nem találkoztam 

-

Kalle Rovanpera újra nyerni tudott Észtországban, ahol tavaly első futamgyőzelmét ünnepelhette. Az újabb sikerrel pedig nagyon közel került az év végi első helyhez is, pedig a körülmények nem voltak mindennap tapasztalhatóak a hétvégén. 

“Nagyszerű hétvégénk volt – mondta Kalle Rovanpera az Észt Rally utáni sajtótájékoztatón. – Hatalmas küzdelmet folytattunk a többiekkel már a kezdetektől, még az utak takarítása közben is. Elfyn Evans folyamatosan a sarkunkban volt és nyomást helyezett ránk. Összességében nagyszerű hétvége volt, jól kellett vezetni.” 

- Hirdetés -

Craig Breen csütörtök esti szuperspeciál győzelme után Elfyn Evans állt az Észt Rally élére, azonban a pénteki utolsó szakaszra megjövő esőben Kalle Rovanpera vette át a vezetést. Szombaton sorozatban hét szakaszt nyerve növelni tudta a finn toyotás az előnyét, és még vasárnap is tudott három szakaszt nyerni, mielőtt a felhőszakadásban megrendezett Power Stage-en is a leggyorsabb lett volna. 

“Azt hiszem, még sehol sem találkoztam akkora esővel, mint ami a Power Stage-en volt, egyértelműen látszott, hogy egy csapadékzóna vonult át a pályán, és előtte és utána sütött a nap, máshol viszont ömlött az eső. Elég extrémek voltak a körülmények. Az elsőként indulók még nagy esőben vezettek, majd ahogy közeledett a rajtunk egyre kevesebb volt a csapadék. Tudtam, hogy lehet esélyünk az öt bónusz pont megszerzésére, aztán próbáltam sietni, a célban pedig láttam, hogy jó lett az idő.” 

Rovanpera a nem egészen 16 km-es Power Stage szakaszon 22,5 másodperc előnnyel tudott nyerni, és még gyorsabb is lehetett volna. 

“Természetesen olyan körülmények között nekünk is voltak kisebb kalandjaink, de összességében nem voltak túl komoly kalandok. Elégedett voltam a vezetéssel, és talán még tovább is tudtunk volna gyorsulni.” 

A hét idei verseny során megszerzett öt futamgyőzelmét követően a 21 éves versenyző 83 pontra növelte előnyét a bajnokságban. 

“Természetesen gondolunk már a vb cím megszerzésének lehetőségére, jó előnyünk van a bajnokságban, de még van hátra pár verseny. Szeretnénk azonban továbbra is a bajnoki címért küzdeni.” 

Sourcefia.com

Friss