2024. március 28. 18:14

KezdőlapWRCKésik a Skoda Fabia RS Rally2 debütálása a vb-n 

Késik a Skoda Fabia RS Rally2 debütálása a vb-n 

-

A Skoda Motorsport legújabb fegyvere a Finn Rallyn mutatkozott volna be, ezt azonban el kellett halasztani ismeretlen időpontra gyártási problémák miatt. 

A Skoda Motorsport júniusban mutatta be a Skoda Fabia RS Rally2-t, és a cseh gyártó az év második felére ígérte a vb-n való debütálását. 

Az Észt Rally idején Andreas Mikkelsen elárulta, eredetileg Finnországban debütált volna az autó, ez azonban nem fog megtörténni. 

“Finnországban lett volna az első versenye, de ez meghiúsult – mondta a WRC2 tavalyi világbajnoka a Dirtfishnek. – Úgy tudom, hogy jelenleg van egy kisebb alkatrész ellátási probléma a Skodánál, ami nagyjából elmondható minden autógyártóra. Emiatt csúszik a debütálás és jelenleg még nem tudom, hogy mikor fog megtörténni. Azt hiszem, hogy ha versenykész lesz az autó, le is váltjuk a régebbi modellt, mert az új autó nagyon jól működött a teszteken, és biztosak vagyunk sikerében.” 

Andreas Mikkelsen két győzelemmel kezdte a szezont a Monte-Carlo Rallyn és Svédországban, azonban a következő két futamán, Portugáliában és Szardínián is kiállni kényszerült. A cseh gyártó azonban megtalálta a kieséseket okozó műszaki hiba forrását, így Észtországban ismét nyert a norvég versenyző. 

“Szerencsére a csapat megtalálta a műszaki hibák okát az Észt Rally előtt, így ezen a versenyen már nem aggódtam hasonló probléma miatt. Valószínűleg a légszűrő dobozával volt a probléma, mert Szardíniára csak az nem lett kicserélve. Most ennek a cseréje is megtörtént, így már újra egy megbízható Skodát vezethettem.” 

Mikkelsen az Észt Rallyt követően ismét a WRC2 pontversenyének élére állt 3 ponttal megelőzve Kajetan Kajetanowiczot és 16 ponttal Yohan Rosselt. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss