2024. április 20. 14:38

KezdőlapWRCLatvala szerint hamarosan eldől a vb cím

Latvala szerint hamarosan eldől a vb cím

-

Jari-Matti Latvala elárulta, hogy versenyzője, Kalle Rovanpera várhatóan a görög Akropolisz Rallyn biztosíthatja be első vb címét. 

Kalle Rovanpera 83 pont előnyre tett szert miután a hetedik vb futam után már az ötödik győzelmét szerezte csapattársa, Elfyn Evans és a Hyundai versenyzője, Ott Tanak előtt. Az előny pedig már majdnem három versennyi előnyt jelent. 

“Kalle előnye már 80 pontnál is több, ami előny gyakorlatilag már három versenyen lenne ledolgozható – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője. – Szerintem az Akropolisz Rallyn el is dőlhet a világbajnoki cím.” 

Latvala nagyon elégedett volt csapatának az Észt Rallyn nyújtott teljesítményével. 

“Ennél elégedettebb már nem is lehetnék a csapat teljesítményét tekintve, hiszen az első hat helyen négy Toyota zárt. Svédországban már volt egy gyors pályákat tartalmazó futam, de ez most murván volt. A versenyzőink valóban a mezőny elejében tudtak harcolni, pedig a körülmények nem voltak egyszerűek. Állandóan változott a tapadási szint, változtak a körülmények. Kemény verseny volt és úgy tűnik ezek a körülmények nagyon jól fekszenek Kalle Rovanperának.” 

A Power Stage igazán nehéz volt Észtországban. 

“A hatalmas esőt látva azt gondoltam, hogy versenyzőink sokat fognak küzdeni, sokáig arra számítottam, hogy Andreas Mikkelsen fogja nyerni a szakaszt. Aztán Elfyn Evans rajtjára kissé csillapodott az eső, és azt hittem, hogy megnyerheti a szakaszt, majd miután javultak a körülmények arra számítottam, hogy Kalle kis különbséggel behúzhatja a szakaszt. Aztán amikor megláttam az első részeredményét Kallénak, úgy döntöttem, hogy soha többet nem fogok találgatni. Nem tudom, hogy mennyire gyakori egy Power Stage megnyerése 20 másodpercnél is nagyobb előnnyel. Nyilván folyamatosan javultak a körülmények, ami kellett az eredményhez.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss