2024. április 23. 20:27

KezdőlapWRCMegdőlt Ogier 14 éves rekordja 

Megdőlt Ogier 14 éves rekordja 

-

Az Észt Rallyn megdőlt Sébastien Ogier 2008-ban felállított rekordja, amikor a Jordán Rallyn 16 szakaszt tudott megnyerni a Junior WRC mezőnyében. 

Sébastien Ogier 2008-ban még a Junior WRC mezőnyében állt rajthoz, és a Jordán Rallyn Patrik Sandell ellen harcolt, amikor Citroen C2 S1600-osának meghibásodtak a fékjei a harmadik szakaszon, majd a szakasz után bár megtudta javítani, 14 percet késett a negyedik gyorsaságiról, ami miatt 2:20 perc büntetést kapott és a mezőny nyolcadik helyére esett vissza. 

Onnantól kezdve azonban csak a gázon állt az akkor még 24 éves francia versenyző és a hétvége során 22 szakaszból 16-ot megnyerve végül a kategória első helyén zárt. 

Ez pedig rekord volt egészen az idei Észt Rallyig. 

A Junior WRC idei negyedik versenyén ugyanis Robert Virves szintén a kategória győzelméért harcolt, amikor a hetedik szakaszon eltalált egy sziklát és neki is fékhibája lett, és emiatt a kategória negyedik helyéig esett vissza. 

A 22 éves észt Virves azonban, ahogy azt tette Sébastien Ogier is 2008-ban, a hiba megjavítása után a gázra állt és a 24 szakaszból végül 17-et nyert meg a hétvége során, így megdöntve a később nyolc világbajnoki címig jutó Ogier 14 éve élő rekordját. 

A szépségtapasz csupán annyi, hogy amíg Ogier nyerni tudott Jordániában, addig Virves végül a második helyen zárt Sami Pajaritól 14,9 másodpercre lemaradva. 

Friss