back to top
2024. május 08. 04:23

KezdőlapWRCHatalmas meglepetés volt az Észt Rally nézőszáma

Hatalmas meglepetés volt az Észt Rally nézőszáma

-

Az észt vb futam idén lett először úgy megszervezve, hogy nem volt a járvány miatt semmilyen korlátozás, ami befolyásolta volna a néző számot, azonban így is várakozáson alul alakult a nézők száma.

Az Észt Rally 2020-ban került először a Rally Világbajnokság naptárába, akkor azonban nézők nem lehettek a pályák szélén a kitört járvány miatti szigorítás következtében. Tavaly ugyan már voltak nézők, de csak a kijelölt lelátókon foglalhattak helyet.

Idén azonban már szabadon lehetett közlekedni és helyet foglalni a pályák mentén, ennek ellenére csak a Tartuban rendezett pénteki eseményeken voltak sokan.

“Csináltunk egy felmérést, ahol az emberek 60%-a azt a választ adta, hogy a WRC+ műsorában fogják követni a versenyt – mondta Urmo Aava, az Észt Rally igazgatója. – A WRC+ All Live nagyszerű szolgáltatás, de komolyan tudja befolyásolni a szakaszok szélén álló nézők számát. További ok a kevés nézőre, hogy az elmúlt években sokan befizettek különböző rendezvényekre, melyeket később lemondtak, de a jelentkezők nem kapták vissza pénzüket, hanem a későbbi időpontban megrendezett eseményeken kell felhasználniuk jegyeiket.”

Aava szerint az orosz-ukrán háború is befolyásolhatta az Észt Rally nézőszámát.

“Jó néhány nagyobb csoport az utolsó pillanatban mondta le foglalását a verseny idejére, mert a szomszédunkban háború van. Ilyen problémával a Finn Rally szervezői is küzdenek. Az emberek félnek a háború miatt utazni, amit meg is értek.”

Aava nem árulta el, hogy mennyi jegyet adtak el a versenyre, de az Észt Rally előtt 40 000 jegy eladásáról szóltak nem hivatalos információk.

Az észt vb futam jövője még kérdéses.

“Természetesen szeretnénk a vb naptárban maradni, mert a csapatoknak és az érintett feleknek egyaránt tetszett a verseny. Most meg kell néznünk, hogy idén mennyi jegy fogyott el és beszélnünk kell az észt kormánnyal is a jövőről. Úgy gondolom, hogy Észtországnak komoly jövője van a Rally Világbajnokságon.”

Friss