2024. április 24. 01:02

KezdőlapWRCA Hyundai ennél többen reménykedett 

A Hyundai ennél többen reménykedett 

-

A Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese, Julien Moncet egy harmadik és negyedik helynél jobb eredményben bízott az Észt Rally előtt, most azonban alapvetően vizsgálják át a Hyundai i20 N Rally1-et. 

Ott Tanak a harmadik, Thierry Neuville pedig a negyedik helyet szerezte meg az Észt Rallyn, azonban a Hyundai csapatvezetése bízott benne, hogy sokkal inkább az első helyért tudnak harcolni, ami végül nem sikerült. 

Fotó: Hyundai Motorsport

“A hétvége egyetlen pozitívuma, hogy komolyabb megbízhatósági probléma nélkül tudtak célba érni versenyzőink Észtországban – mondta Julien Moncet, csapatigazgató-helyettes a Motorsport.com oldalnak – Ez különösen jó hír néhány korábbi versenyhez képest, különösen Kenyával összehasonlítva. Ezzel tehát elégedettek lehetünk. Ugyanakkor az észt verseny előtt nagyon optimista voltam, és reméltem, hogy a győzelemért tudunk harcolni, mert korábban murván jó volt a teljesítményünk. Bíztam Ott Tanak helyismeretében is, de messze elmaradtunk attól a szinttől, ami ehhez kellett volna.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Éppen ezért a Hyundai Motorsport most alapvetően vizsgálja át az autót. 

Fotó: Hyundai Motorsport

“Van az autónak néhány eleme, amit meg kell vizsgálnunk. Néhányat közülük könnyen meg tudunk oldani, néhányhoz azonban fejlesztési jokert kell felhasználnunk. Ehhez azonban időre lesz szükségünk és meg kell határoznunk azt az irányt, amerre menni szeretnénk. A versenyzők a stabilitásra panaszkodtak többek között, ezt azonban nem olyan könnyű megoldani. Sok munka és fejlesztés vár ránk.” 

Friss