hétfő, augusztus 15, 2022
KezdőlapWRCIszonyú nehéz lesz a 2023-as Monte! 

Iszonyú nehéz lesz a 2023-as Monte! 

-

- Hirdetés -

Megjelent a 2023-as Monte útvonala, mely alapján nyugodtan kijelenthető, már aki teljesíteni tudja a versenyt is nagy tapsot érdemel. 

Január 19-22. Között rendezik a 2023-as Monte-Carlo Rallyt, mely hagyományosan a Rally Világbajnokság szezonnyitó versenye. 

- Hirdetés -

Az első szakaszokat csütörtök este rendezik, amikor már az első alkalommal át kell haladniuk a versenyzőknek a Turini-hágón, mégpedig a hétvége első, 15,52 km-es szakaszán. Az estét pedig egy 25,41 km-es szakasz zárja, mely öt (!) hegycsúcsot is érint, így jó eséllyel már akkor komoly bonyodalmat okoznak a havas részek. 

- Hirdetés -

Pénteken három szakaszt kell kétszer teljesíteni, a versenytáv pedig 106 km lesz. Jó hír azonban, hogy napközben lesz szervizelési lehetőség, ami azonban nem szerepel a programban a sem a szombati, sem pedig a vasárnapi versenynapon. 

Szombaton két szakaszt kétszer, egyet pedig egyszer kell majd teljesíteni a mezőnynek, míg vasárnap két pályán négy gyorsaságit rendeznek, az egyik szakasz pedig ugyancsak érinti a Turini-hágót, így a legendás helyszínre a verseny során háromszor is ellátogat a mezőny.

A verseny teljes versenytávja, így 314,52 km lesz. 

Egy szó, mint száz, ez kemény lesz! 

- Hirdetés -

Friss